zondag 20 januari 2013

Eindelijk! Het is bijna zover!

`Heb geduld`, zijn twee treffende woorden voor Arielle. Na het plan te hebben gevat om een nestje van haar te fokken, was het wachten op het moment dat ze krols werd. En dat wachten duurde lang, héél lang. 

Al met al hebben we ongeveer anderhalf jaar moeten wachten voordat ze krols genoeg was om haar te laten dekken. In die anderhalf jaar is ze slechts 3x krols geweest. Natuurlijk fijn voor haar, en het komt vaker voor dat poezen onregelmatig krols zijn, maar het stelde ons flink op de proef. En toen, eindelijk, afgelopen november 2012, van het ene op het andere moment, had ze het flink te pakken! Een week later hebben we haar bij dekkater
Nobby van de Lieve Knottebollen gebracht. Weer een week later, was het raak!!

Tot nu toe gaat haar zwangerschap zeer voorspoedig. Ze is heerlijk relaxed, ligt overal languit (op de tafel, op de keukenvloer, bovenop een stapeltje kranten, voor de houtkachel, op de deurmat, op de krabpaal) en sjouwt lekker met haar dikke buik het hele huis door. Momenteel vindt ze het toch wel erg fijn om van die kleine donkere plekjes op te zoeken, dus we houden haar vanaf nu extra goed in de gaten. Eind volgende week gaan we een heerlijk plekje voor haar creëren zodat ze de gelegenheid krijgt om haar kittens rustig ter wereld te brengen.
Arielle, lekker voor de kachel
Nog twee weken te gaan. En we hopen dat ze zich zo goed blijft voelen zoals ze tot nu toe heeft gedaan. Vanaf 2 februari mogen de kittens komen. Voor die tijd zijn ze nog niet geheel levensvatbaar, dus hopelijk past ze nog even goed op haar jongen.

Wij zijn er in ieder geval klaar voor en erg nieuwsgierig!
Want, hoeveel kittens zouden er eigenlijk in die dikke buik zitten? En wat voor kleuren zullen de kittens hebben?

Geduld......ons geduld wordt wéér op de proef gesteld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten