donderdag 25 april 2013

APK -GOED- gekeurd!

Woensdagmiddag was het zover: voor de eerste keer met het hele stel richting dierenarts voor de eerste enting en een gezondheidscontrole. Gelukkig pasten de heer en de dames nog in de reismand, en vooral nadat meneer Eros niet meer languit voor pampus lag, konden ook de dames een beetje beter een plekje vinden. Onderweg kwamen we erachter dat onze Hestia net zo hard kan roepen als haar moeder. En nadat we daar op gereageerd hadden vond ook Gaia dat zij dat heel goed kon. De rest was eigenlijk erg rustig: Hera keek heel zielig maar ging toch maar rustig zitten, Maia stelde zich heel stoer op, zo van: mij gebeurt toch niets, en Eros.... ja, die werd toch wel wat stil en onzichtbaar....

Eenmaal in Leeuwarden aangekomen werden we al snel begroet door de assistente. Deze viel in het spreekwoordelijke `katzwijm` bij de aanblik van al die prachtige koppies. Ook de arts en stagiaire gingen in deze flow verder. Gaia vond het allemaal wel gezellig en ging na controle en enting lekker op de behandeltafel liggen. Hestia en Hera waren wat pittiger. Het is natuurlijk ook heel vervelend dat je beetgehouden wordt en dan ook nog zo´n prik in je nek krijgt. Maia liet het allemaal gelaten over haar heenkomen en lag al snel na enting weer in de reismand, met de oogjes dicht. En, o ja, bijna vergeten.... Eros! Die grote stoere bikkel, die thuis haantje de voorste is, was zo stil mogelijk helemaal achterin de reismand gaan zitten. Hij had er niet zo heel veel zin in, maar liet het desondanks rustig over zich heen komen.

Alle kittens zijn super gezond verklaard! We kregen een compliment, niet alleen voor het prachtige nest, maar ook voor de goede lichamelijke conditie waarin de kittens verkeren.
Dat deed ons erg goed om te horen, want dat is uiteindelijk waar je het voor doet!
Bij thuiskomst lagen ze allemaal lekker te slapen in de reismand, want indrukwekkend is het natuurlijk allemaal wel! Daar hebben we zo goed en kwaad als het kon even een foto van gemaakt. En natuurlijk hebben we ze daarna nog goed verwend met wat lekker vlees!

In diepe rust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten