vrijdag 21 februari 2014

De tiid hâldt gjin skoft (oftewel: de tijd vliegt!)

Het is al bijna weer drie weken geleden dat Arielle is bevallen. Na ongeveer een week gingen bij de kittens langzaamaan de oogjes open. En al snel daarna zag je dat ze reageerden op onze stemmen, op licht en andere geluiden. Zodra de oogjes open gaan zijn het ook meteen "echte" katten, maar dan op kleine schaal. Ze spelen met elkaar, beginnen nieuwsgierig de werpdoos te ontdekken, en vinden het al heerlijk om geaaid te worden. Ze groeien erg goed; het geboortegewicht was na een week al bijna verdubbeld. Ook de kleuren veranderen steeds meer en de tekeningen op de vacht worden steeds duidelijker.

Hestia vindt het ook allemaal geweldig, en werpt zich zo nu en dan op als surrogaat moeder. Ze likt de kittens schoon, maar ermee spelen is ook een uitdaging. Arielle houdt het goed in de gaten, maar accepteert Hestia haar gedrag wel. Voor ons is het fijn dat de verhoudingen zo liggen. Het is toch altijd maar weer afwachten hoe de rangorde geregeld wordt, daar hebben we zelf niet altijd invloed op.

Op de pagina http://catteryvanjorwertzuid.blogspot.nl/p/nest-2014-egyptische-oudheid.html hebben we weer nieuwe portretfoto's van de kittens geplaatst. Neem dus gerust even een kijkje!

Gezellig met z'n allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten