woensdag 5 februari 2014

Geboren!

Zondagavond 2 februari kregen we toch wel zwaar het vermoeden dat er een en ander in gang werd gezet bij Arielle. Ze ging luid spinnend en zwaar ademend in haar doosje liggen. Bij ons gingen toen de alarmbellen enigszins rinkelen, want ja, wanneer zet de bevalling daadwerkelijk door? Maandag zou er namelijk niemand thuis zijn en we wilden toch wel graag aanwezig zijn als de kittens geboren zouden worden. Nadat we nog stille hoop hadden dat ze misschien 's nachts ging bevallen, toch maar, hetzij met wat kleine onrust, naar bed gegaan. De volgende ochtend bleek er nog geen nieuw leven te bekennen in de woonkamer. Wel gaf ze weer een aantal signalen af dat het ieder moment los kon gaan. Maar ja, de plicht roept, dus een ieder is zijn eigen weg gegaan. Toch zat het Karin niet lekker, en ging zij op hete kolen naar haar werk. Eenmaal daar aangekomen bleef ze op (hele) hete kolen zitten en besloot ze, met grote dank aan haar werkgeefster, om in de pauze toch maar naar huis te rijden, om vervolgens de middag vrij te nemen. En wat fijn dat ze dat gedaan heeft!

Rond kwart voor één was Karin thuis en zat Arielle in haar doosje. Na haar even geaaid te hebben, ging ze weer luid spinnend liggen en tegen één uur werd het eerste kitten, in stuitligging, geboren.
De bevalling verliep heel goed en vrij rustig. In tegenstelling tot vorig jaar zat er nu wat meer tijd tussen de geboorte van de kittens, en had Arielle ook wat meer ruimte om op adem te komen.

Tegen drie uur werd het laatste kitten geboren.
En wat hebben we weer een prachtig nest met een voorbeeldige moeder!

In totaal zijn er vijf kittens ter wereld gekomen.
Het gaat om twee black tortie tabby blotched kittens (lapjes kat), twee cream kleurige en één blue tabby. De black tortie's zijn vrouwtjes, maar op dit moment kunnen we van de overige kittens nog geen geslacht vaststellen omdat dit gewoonweg nog niet goed zichtbaar is. Ook de kleuren veranderen in de komende twee tot drie weken nog sterk.

De kittens drinken goed en komen prima in gewicht aan.

En ook Arielle doet erg haar best!
Alsmede Hestia, die zo nu en dan even nieuwsgierig komt kijken wat er nou eigenlijk in die doos ligt....!

Van links naar rechts: blue tabby, tweemaal cream, tweemaal black tortie, 1 dag oud.
2 dagen oud.
Ook Hestia komt even een kijkje nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten